ELINA RUOHONENindex     now & upcoming     work     cv     exhibition     text     Bargain-group     contact
Bargain taideryhmä tutkii taiteen ja yhteiskunnan välisiä  suhteita käsitetaiteellisin, performatiivisin, simulatiivisin ja  vuorovaikutteisin keinoin.  Ryhmämme haluaa kiinnittää  huomiota teolliseen muoviseen pakkausjätteeseen, jota  globalisoitunut kapitalismi markkinaorientoituneessa  yhteiskunnassa tuottaa.

Bargain-ryhmää kiehtoo jätteen määrä ja toisaalta myös laatu.  Kaikki muoviset pakkausjätteet kuten shampoopullot,muovipussien kannat, pesuainepakkaukset, ovat huolellista  designtyötä, ammattisuunnittelijoiden laatimia. Tämän designin elinkaari kotitalouksissa on lyhyt,  kaatopaikalla sitäkin pidempi.

Bargain-ryhmä: Terhi Asumaniemi, Sirpa Hirvikoski, Helinä Hukkataival,  Elina Ruohonen, Kirsti Tuokko.

Styrox Styrox

Styrox Styrox teoksessa materiaalina on pakkausjätteiden  erityislaji, styroksi.  Toisin kuin muut muoviset pakkaukset  styroksikappaleet eivät ole koskaan itsessään sisältäneet mitään.   Ne ovat itse sisältöä, pakkauksen tilantäytettä.  Nämä muoviset  tilantäytteet ovat myös huolellisesti suunniteltuja ja  tarkoituksenmukaisesti muotoiltuja.  Funktionaalisuus häviää  välittömästi pakkausta purettaessa. Tarkat ja detaljoidut  styroksi kappaleet ovat enää kiusallisen paljon tilaa vievää roskaa. Styrox Styrox teos korostaa tämän pakkausmateriaalin  katoamatonta perusominaisuutta, kykyä täyttää tilaa.   Teos on myös kunnianosoitus muotoilutyölle, jonka funktionaalinen  elinkaari on näkymättömissä, pakkauksen sisällä.

Styrox styrox

Mäntän kuvataideviikolla 2010Copyright © 2010 Elina Ruohonen